OM OSS

RNSNC (Renaissance) Sport är ett klädmärke speciellt inriktat på idrottskläder. Vi säljer såväl match- som träningskläder och är alltid inriktade på att hitta bästa möjliga lösning för vår kund, oavsett om det är en förening eller en privatperson.

 

Samtliga produkter i dagsläget är gjorda i materialet polyester, ett material som är slitstarkt, elastiskt och har en bra förmåga att transportera bort svett och vätska snabbt, dvs. perfekt för både match och träning.

VARFÖR RNSNC?

RNSNC är en förkortning av Renaissance, som betyder renässans. Renässansen är en av de mest innovativa, inflytelserika och harmoniska tiderna i mänsklighetens historia. Den mest kända personen från perioden är kanske Leonardo da Vinci. Han var missanpassad till det rådande samhället på flera sätt då han till exempel var ett utomäktenskapligt barn, homosexuell, vänsterhänt och vegetarian. Trots detta var han välkommen i samhället i dåtidens Florens, men så var inte alltid fallet.

 

Idag, trots att medmänskligheten har tagit stora kliv framåt, så finns det fortfarande för få platser i samhället där alla är välkomna oavsett nationalitet, hudfärg, sexuell läggning, religion eller politisk uppfattning. Ett ställe där alla ska vara välkomna är - på fotbollsplanen.

Vår vision är att göra fotboll och annan träning ännu roligare och mer tillgänglig för alla, inklusive personer som inte nödvändigtvis siktar på en elitkarriär. Detta genom att erbjuda kläder som för dig och dina lagkamrater samman och höjer lagandan, samt inger en stolthet och respekt. Match- och träningskläder är dock bara början för oss. Idrotten är ett verktyg för människors mående och för samhället i stort och potentialen är enorm. Vi har många idéer för hur vi kan innovera och utveckla detta. Renaissance betyder "pånyttfödelse" och "förnyelse" och det är precis vad vi ser framför oss.

VÅR HISTORIA

Med en samlad erfarenhet från allt mellan föreningsverksamhet, ordförandeposter och fotografering så bestämde sig de tre vännerna Lukas Lindell Welander, Philip Coroiu och Nils Sjöholm 2017 för att starta RNSNC Sport.

Efter månader av planering så fick företaget den 21 juni 2017 registreringsbeviset. RNSNC Sport hade blivit ett klädmärke på riktigt. Nu inleddes en lång process för att hitta det bästa materialet, designa de snyggaste kläderna och få kontakt med eventuella framtida kunder.

 

Under 2017 började vi försiktigt med försäljningar av matchtröjor till korpenlaget IK Motvind från Lund, samt träningsställ till föreningen Kungshults IK från Kungshult utanför Eslöv. Under våren 2018 inleddes ett samarbete med det spanska korpenlaget Espíritu d'Ibra och den 3 juni 2018 lanserades hemsidan med texten som du just nu läser. I samband med detta påbörjades även försäljningen av tröjmodellen RNSNC One - en enkel men kvalitativ träningströja för privatpersoner i unik design.

 

2019 blev ett stort år för oss då vi sålde till fler korpenlag än någonsin, samt inledde ett samarbete med den fotbollsallsvenska profilen Enoch Kofi Adu.

VÅR VISION

Vår vision om RNSNC Sport är ett välkänt klädmärke inom sportbranschen som levererar sportmode till föreningar och privatpersoner i Sverige och utomlands.

Vi vill ha ett bra etiskt rykte och göra gott för samhället vi lever i. Detta till exempel genom att ta ansvar för vad som konsumeras av våra kunder genom att hela tiden försöka minska vår miljöpåverkan. Men också genom att på olika sätt starta och deltaga i olika projekt runt om i världen som för människor samman och för vår planet i rätt riktning.

Den 6 juni 2018 tog vi ett första steg i den ovanstående riktningen. Vi sponsrade då streetfotbolls- och basketturneringen Linero Streetball i Lund. Linero Streetball är en turnering och folkfest där alla människor är välkomna. Det är ett projekt som för samman människor från olika kulturer med hjälp av fotboll, basket, musik och glädje. När vi fick chansen att vara med och bidra till detta samhällsengagemang så var det självklart att ta den.

 

2019 utvecklade vi samarbetet ytterligare med ett växande Linero Streetball. Evenemanget hade då även expanderat med en handbollsturnering, samt ännu större artister och fler besökare. Ett drygt halvår senare prisades evenemanget och dess grundare av Sverige United, en organisation som jobbar för integration med fotbollen som verktyg.